De beste voeding voor 1-jarige kinderen

 

Als een kind één jaar oud word, begint het al een echt mensje te worden. In tegenstelling tot de baby, is een 1-jarige al zeer actief, en volop bezig met het ontwikkelen van een eigen mening. Dit betekent dat voor veel ouders etenstijd ingewikkelder word dan ooit. Want natuurlijk is het belangrijk dat een 1-jarige zijn voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgt, maar het kind ontwikkelt nu ook al een eigen smaakpatroon. Wat betekent dat het niet meer alles altijd zal willen eten. Hoe zorg je er dan toch voor dat je kind alle bouwstoffen binnenkrijgt die het in deze periode zo hard nodig heeft?

Het vinden van gezonde voeding voor kinderen

Een 1-jarige is de hele dag druk in de weer. Het kind is niet alleen druk bezig met het ontwikkelen van een grove motoriek, maar ook met het ontdekken van nieuwe dingen. Kinderen van één jaar zijn onwijs nieuwsgierig, en willen het liefst alles proeven. Maar wat mag een kind van 1 jaar niet eten? Het vinden van gezonde voeding voor jonge kinderen is voor veel ouders een lange zoektocht. Maar maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Zorg er vooral voor dat het kind drie gevarieërde maaltijden per dag binnenkrijgt. Hierbij kun je denken aan groente en fruit, maar ook aan bijvoorbeeld rijst en graanproducten. En heeft je 1-jarige behoefte aan een extra tussendoortje, denk dan bijvoorbeeld aan een biscuit koekje, een bakje vers fruit of een paar rozijnen.

Welke voeding kun je het best vermijden

Het is van groot belang om je kind al op jonge leeftijd met veel smaken in aanraking te laten komen. Eetproblemen op latere leeftijd kunnen op deze manier worden verminderd. Maar er zijn natuurlijk wel wat smaken die je beter kunt vermijden. Denk bijvoorbeeld aan gerechten met veel zout of veel suiker. En ook pittige gerechten kun je beter laten staan. Gelukkig ontwikkelen 1-jarigen al een hele eigen mening, en zul je dus snel genoeg te horen krijgen wat ze wel en wat ze niet lekker vinden.

De beste voeding voor 1-jarige kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven