De voordelen van een goede baardbalsem

Baardbalsem is een conditioner voor je baard. Dit verzorgingsproduct geeft niet alleen de nodige voeding, maar ook het gewenste model aan je baard. Daardoor is baardbalsem een must have voor alle mannen met baarden. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een goede baardbalsem?

Je baard blijft in model

Afhankelijk van het type baard en de samenstelling van je baardbalsem, zal je baard de hele dag zijn vorm behouden. Baardbalsem zal je baard ook verzachten en hydrateren. De meeste baardbalsems bevatten sheaboter, een ingrediënt waarmee je je baard kunt stylen. Ze bevatten ook voedende oliën en andere natuurlijke verzorgingsproducten zoals bijenwas voor een zachte baard. Deze ingrediënten helpen ook om de huid onder je baard te verzorgen, waardoor huiduitslag en jeuk worden voorkomen of sterk verminderd.

Kwalitatieve baardbalsem hydrateert je baard

Baardbalsem van goede kwaliteit zorgt dus voor extra hydratatie van je baard. Hij voorziet je baard van de nodige voedingsstoffen. Alleen zo kun je de conditie van je baard op peil houden. Een tekort aan natuurlijke voedingsstoffen is vaak oorzaak van gespleten baardharen en haaruitval. Balsem voor je baard is anders samengesteld dan die voor je hoofdhaar en huid. In de baardcrème vind je meer natuurlijke ingrediënten die de dikte van je baardharen bepalen.

Je baard blijft een ganse dag in het juiste model

Shea butter is het hoofdingrediënt van een goede baardcrème. Dat is niet de boter die dagelijks op boterhammen wordt uitgesmeerd, maar de boter die voor de gezondheid van je huid en haar wordt gebruikt. Balsem maakt je baardhaar zwaarder en harder, waardoor het langer in het gewenste model blijft. Gebruik daarbij speciale baardborstels en baardkammen.

Is baardbalsem geschikt voor alle baarden?

We schrijven dit toe aan de manier waarop de balsem uithardt na het aanbrengen. Zo blijft je baard gedurende de dag de gewenste vorm behouden. Balsem is ook geschikt voor korte en lange baarden. Goede baardbalsem koop je eenvoudig online, en zeker bij Baardbalsem Rotterdam. Daar kies je ongestoord de baardbalsem die het best bij je past.

De voordelen van een goede baardbalsem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven