Je pijnlijke rug verhelpen met manuele therapie

Rugpijn en meer bepaald lage rugpijn is de meest voorkomende soort pijn in ons land. Meer dan 80 procent van de Nederlanders en bijna evenveel Belgen kampen er mee. Lag rugpijn doet zich plotseling, van het ene moment in het andere of geleidelijk aan voor. Als de pijn niet vermindert ondanks het slikken van pijnstillers of na vijf dagen nog niet beter of verdwenen is kan fysiotherapie helpen. Het betreft pijnbestrijding door inspanning, massage en mobilisatie zoals bij de manuele therapie.

Manuele therapie geschikt voor pijnlijke gewrichten

Deze focust zich niet alleen op problemen met je wervelkolom, maar op alle gewrichten. Zoals spierkrampen bijvoorbeeld die het bewegen of sporten bemoeilijken of helemaal beletten. Langdurige en intense belasting kan het evenwicht in je gewrichten verstoren. Manuele therapeuten mobiliseren en manipuleren gewrichten om hun functie te verbeteren en het bewegen ervan te normaliseren met aangepaste behandelingen en oefeningen

Manuele therapie helpt bij pijnbestrijding

Deze therapie is vooral geschikt voor het bestrijden van pijn, zowel acute als chronische pijn. Dat doet de therapeut door de beweeglijkheid van je gewrichten te verbetert. Het resultaat van deze manuele therapie is niet direct merkbaar. De rug voelt wel ontspannen, de pijn verminderd en de bewegingsvrijheid verbeterd. Het is zeker geen pijnlijke therapie. De patiƫnt wordt in verschillende posities geplaatst om de behandeling te vergemakkelijken. Die behandeling omvat snelle bewegingen van de handen op de gewrichten.

Voor iedereen geschikt

Manuele therapie is geschikt voor alle leeftijden, dus zowel voor jong als minder jong, zelfs voor baby’s en ouderen. Het betreft een veilige en doeltreffende therapie met weinig of geen bijwerkingen. Soms zorgt het voor kortstondige stijfheid en vermoeidheid

Vooral geschikt bij chronische lage rugpijn

Vooral bij chronische lage rugpijn zorgt deze manuele therapie voor uitstekende resultaten. De eerste sessie van de behandeling start met een uitgebreid vraaggesprek en een klinisch onderzoek. Zo krijgt hij een goed beeld van de oorzaak van de klacht die dan gericht wordt behandeld.

Je pijnlijke rug verhelpen met manuele therapie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven