Kindercoach Helmond

Kan jouw zoon of dochter wat extra begeleiding gebruiken? Soms lukt het niet om kinderen de juiste weg te laten bewandelen. Als ouder doe je altijd je best om je kind verder te helpen, maar hier hebben we niet altijd de middelen of kennis voor. Een kindercoach in Helmond is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen. Door een werkwijze die aansluit bij de leefwereld van het kind, wordt er contact gelegd en vanuit acceptatie en begrip gewerkt. Er wordt gericht op de krachten en wensen van het kind, en hoe daarbij zo veel mogelijk aangesloten kan worden. Vanuit een positieve hoek worden zo veranderingen gemaakt waardoor jouw kind sterker en gelukkiger in het leven staat.

Zelfvertrouwen vergroten

Er is niets mis met een beetje onzekerheid en verlegenheid. Wanneer het echter het leven belemmerd van je zoon of dochter is het belangrijk hieraan te werken. Hierdoor kunnen kinderen problemen op school krijgen of moeite hebben met vriendjes en vriendinnetjes maken. Een kindercoach in Helmond kan helpen om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten en te werken aan sociale vaardigheden. Zo leert je kind in zichzelf vertrouwen en zichzelf uit te drukken. Spelenderwijs wordt hieraan gewerkt zodat het proces op een leuke manier vordert.

Rouwverwerking bij kinderen

Je wilt je liefst het kind behoeden voor al het pijn en verlies in de wereld. Helaas is dit niet mogelijk. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies. Hoe ga je hier als ouder of kind mee om? Verlies kan bij een kind een boel teweeg brengen. Het is lastig om het concept van overlijden en verlies te bevatten voor een kind, of als ouder om dit uit te leggen. Een kindercoach in Helmond kan hierbij ondersteunen om het rouwproces te begeleiden. Hierin wordt er ruimte gegeven voor emoties, acceptatie en een plekje geven van het verlies. Zo leert jouw kind hoe om te gaan met een gevoel van verdriet en loslaten. Dit geeft jouw zoon of dochter handvatten voor het verdere leven hoe om te gaan met verlies.

Kindercoach Helmond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven