PMS Leiden

PMS is een last waar veel vrouwen maandelijks mee rondlopen. PMS Leiden ontstaat veelal twee weken voor de menstruatie begint, maar kan ook ergens tussen twee weken en de dag van de eerste menstruatie ontstaan. De klachten zijn erg uiteenlopend, zo heeft de een alleen last van wat vermoeidheid en loopt de ander rond met klachten waardoor dagelijkse activiteiten soms deels of geheel niet meer haalbaar zijn. Gelukkig zijn de meeste klachten voor een deel of geheel te verhelpen. Lees in dit blog tips voor PMS klachten.

Je cyclus bijhouden

Door op de hoogte te zijn van je hormonale cyclus, kan je het jezelf al een stukje makkelijker maken. Je weet dan beter wat er in je lichaam omgaat waardoor je hier beter op kan anticiperen. Zo kan je jezelf extra rust gunnen als je PMS begint en kan je in deze tijd je minder intensieve activiteiten plannen. Je kan je cyclus bijhouden in een app. Hierin kan je ook zien wanneer je vruchtbaar bent en wanneer juist niet.

Maak gebruik van je cyclus

Je cyclus verbind je als vrouw met de natuur en zo kan je dus ook op een positieve manier met je cyclus omgaan. Je eerste week na je menstruatie is voor nieuwe dingen starten en inspiratie opdoen, je tweede week voor het in leven brengen van nieuwe ideeën, in je derde week kan je alvast een stapje terug doen en in de laatste week voor je menstruatie kan je jezelf een weekje rust gunnen in hoeverre dat mogelijk is. Zo ga je als vrouw tijdens je cyclus door alle seizoenen van het leven.

Vraag hulp van een expert

Als je klachten echt te erg worden kan je de hulp in schakelen van een expert. Omdat het zo’n veel voorkomend fenomeen is, zijn er veel mensen gespecialiseerd in het helpen met PMS gerelateerde klachten. Je kan hiervoor een afspraak met je dokter maken en hij of zij kan jou waar nodig door sturen naar een specialist. Zo heb je voor PMS begeleiding in Leiden verschillende opties.

PMS Leiden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven