Wat is een 3D animatie en waar laat je die maken?

Heb jij een eigen bedrijf en zoek je naar originele manieren om meer bekendheid te krijgen? Dan kun je bijvoorbeeld een 3D animatie laten maken. Dit is een filmpje of video waarmee je jouw product of dienst kunt uitlichten. Een 3D animatie wordt doorgaans gemaakt aan de hand van bestaande beelden. Een foto of filmpje van een product bijvoorbeeld. Daar worden vervolgens allerlei visuele effecten aan toegevoegd die het product kracht bijzetten. Dit soort filmpjes vallen onder de noemer product visualisation.

3D animatie voor gerichte storytelling

De developer die jouw 3D animatie maakt wil daarmee een verhaal vertellen. Er wordt eerst uitgebreid nagedacht over de doelgroep en wat je met het filmpje wilt bereiken. De juiste toonzetting wordt bepaald, en een kleurenschema en muziek worden gekozen. Natuurlijk kun je zo’n productanimatie ook gewoon laten voorzien van een voice-over, het is maar net wat je zelf het meest geschikt vindt en wat bij het product past. Als je bij een developer aanklopt voor een 3D animatie op maat dan zal deze eerst een storyboard creëren. Daarin staat precies hoe het filmpje er van shot to shot uitziet, en welke (eventuele) tekst er bijhoort. Dit storyboard kan natuurlijk worden aangepast als je andere wensen of opmerkingen hebt. Na goedkeuring gaat de animator aan de slag met het maken van het filmpje.

Hoe pas je dit soort animatiefilmpjes toe?

Op social media zie je steeds vaker dit soort animatiefilmpjes. Ze zijn ontzettend lekker om naar te kijken en houden gemakkelijk de aandacht vast. Het is dus de perfecte manier om jouw product of dienst te presenteren, of je nu een heel lokaal of landelijk publiek wilt bereiken. Je kunt het overigens ook voor informatieve doeleinden inzetten, bijvoorbeeld op je website of op je zakelijke LinkedIn pagina. Het hangt van jouw doelgroep en het type product af waar je dat het beste kunt presenteren. Doorgaans zijn er altijd wel social media kanalen die geschikt zijn, de animator weer je te vertellen welke!

Wat is een 3D animatie en waar laat je die maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven