Werkzaamheden van een freelance UX designer

De werkzaamheden van een freelance UX designer liggen op het gebied van het ontwerp van websites. Het doel van een UX designer is om de ervaring van de gebruiker te verbeteren. Dit is erg belangrijk want anders hebben mensen al gauw de neiging om weg te klikken van een website. Naast websites kan een UX designer ook ingeschakeld worden voor het meewerken aan apps en games. Deze moeten natuurlijk ook gebruiksvriendelijk in elkaar zitten. Om een goede gebruikservaring mogelijk te maken moeten er verschillende taken worden uitgevoerd. Zo moet er vaak eerst geëvalueerd worden hoe gebruikers het platform of de app ervaren. Op basis daarvan worden knelpunten helder en kan daar in het design rekening mee worden gehouden.

Taken van een UX designer

Wanneer alle analyses zijn gemaakt moet er aan de slag gegaan worden met het maken van een verbeterplan. Daarin staat helder omschreven wat er veranderd moet worden om een betere gebruikerservaring mogelijk te maken. Daarnaast kunnen er verschillen coördinerende taken komen kijken om tot een concept te komen. Verder houdt een UX designer zich ook bezig met het optimaliseren van de conversie. Ten slotte is advies geven ook een taak uit het pakket van UX designer.

Wat is een goede gebruikerservaring

Een UX designer houdt zich dus concreet bezig met het garanderen van een goede gebruikerservaring. Maar wat houdt dat precies in? Allereerst moet het betekenis hebben voor de gebruiker en moet deze er plezier uit halen. Daarnaast met het betrouwbaar in gebruik zijn. Als de applicatie de ene keer met een bepaalde handeling wel werkt en de andere keer niet, is dat niet handig. Verder moet het natuurlijk functioneel in gebruik zijn. Dit zijn kortgezegd een aantal pijlers waar rekening gehouden moet worden. Om dit helder in kaart te brengen wordt er vaak gebruik gemaakt van diverse tools. Daarbij kun je denken aan wireframes en specifieke mockups.

Werkzaamheden van een freelance UX designer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven